Numărul castelelor scoase la vânzare în Franța a crescut într-un ritm rapid în ultimii ani, presa franceză notând că, față de aproximativ 800 de clădiri istorice oferite spre vânzare în 2010, acum agențiile caută cumpărători pentru nu mai puțin de 1.500 de palate.

O anchetă a publicației franceze Le Figaro a arătat că numărul castelelor scoase la vânzare a explodat în ultimii ani, scrie Mediafax. Mai multe agenții imobiliare din Franța (Barnes, Propriétés de France, Le Nail sau Patrice Besse) sunt citate susținând că tot mai multe imobile cu încărcătură istorică sunt disponibile pentru clienți. Se vorbește chiar despre o adevărată invazie pe piață, ținând cont că numărul clădirilor care își caută un nou proprietar a ajuns în jurul cifrei de 1.500.

De obicei este vorba despre clădiri care au aparținut unor familii cunoscute, nume cu rezonanță istorică. Urmașii acestora se văd copleșiți de eforturile de a păstra moștenirea și de a reabilita construcțiile impozante.

”Acești proprietare se găsesc la capătul unui șir de generații”, a declarat Gonzague Le Nail, unul dintre proprietarii de agenție imobiliară specializat în domeniul clădirilor istorice.
Compania sa a intermediat peste 4.500 de tranzacții cu palate și castele, vândute, moștenite sau supuse expertizei. ”Bunicii lor au reușit să se descurce pe baza veniturilor asigurate de domeniile pe care le aveau în proprietate, părinții lor au început să aibă probleme din momentul în care și-au pierdut domeniile, cât despre urmași… aceștia preferă să stea la Londra sau Shanghai, nu la țară”, a spus proprietarul agenției imobiliare.

mai mult la  www.hotnews.ro

Lasă un răspuns