AcasăFashionMii de fermieri francezi au dat foc la munți de bălegar în...

Mii de fermieri francezi au dat foc la munți de bălegar în fața prefecturii din orașul Clermont-Ferrand

-

Au venit cu sute de tractoare din tot centrul Franței ca să protesteze împotriva unor schimbări legislative care le pun în pericol veniturile, considerate precare în contextul societății franceze.

1500 de ferme se închid în fiecare an. Sinuciderile sunt cu 20% mai frecvente printre fermieri decât la populația generală. Spun că sunt vulnerabili în negocierea cu lanțurile de supermarketuri și în concurența cu produsele străine.

Când au ajuns la prefectură au fost întâmpinați de jandarmi cu gaze lacrimogene și atunci s-a dezlănțuit haosul 💥

Tractoarele au devastat centrul orașului, au distrus mobilierul stradal și au adunat mormane imense de bălegar amestecat cu gunoaie în flăcări. Fumul negru a făcut orășelul idilic să arate ca o zonă de război.

Haosul a funcționat: au obținut o întâlnire cu Ministrul Agriculturii, căruia îi vor cere să renunțe la o taxă pe fertilizante chimice și să negocieze mai dur cu Uniunea Europeană.
Franța a primit cei mai mulți bani de la UE prin Politica Agriculturală Comună, dar tot nu sunt de ajuns pentru schimbările masive pe care trebuie să le facă pentru a elimina poluarea și a stăvili schimbările climatice.

E o bătălie pe multe fronturi pentru viitorul agriculturii, dar iată că unele lucruri se tranșează rapid dacă torni bălegar în flăcări 💩🔥

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...