Armand Gosu : Cazul părintelui Alexei Uminsky expulzat din Biserica Ortodoxă Rusă pentru că a refuzat să citească o rugăciune prin care îi cerea lui Dumnezeu să îndrume Rusia spre victoria asupra Ucrainei

0
64

La 13 ianuarie a avut loc cea de-a treia ședință a tribunalului eparhial privind „cazul părintelui Alexei Uminsky”. Uminsky însuși nu a participat la aceste sesiuni. Potrivit deciziei tribunalului, Uminsky este „supus expulzării din slujbă” pentru că a refuzat să rostească rugăciunea specială a Patriarhului Kiril.

Un cunoscut preot urmează să fie expulzat din Biserica Ortodoxă Rusă pentru că a refuzat să citească o rugăciune prin care îi cerea lui Dumnezeu să îndrume Rusia spre victoria asupra Ucrainei, transmite Reuters.

Într-un verdict publicat sâmbătă, un tribunal bisericesc a stabilit că Alexei Uminsky ar trebui să fie „expulzat din cele sfinte” pentru că și-a încălcat jurământul preoțesc.

Răspopit pentru că nu a spus rugăciunea făcută obligatorie de Patriarhul Kirill

Cazul arată modul în care biserica reprimă disidența internă, în timp ce îi acordă sprijin lui Putin și „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Tribunalul bisericesc a susținut că Uminsky și-a încălcat jurământul prin refuzul de a citi „Rugăciunea pentru Sfânta Rus” – un nume arhaic pentru Rusia – pe care Kirill a făcut-o obligatorie la slujbele bisericești.

/www.hotnews.ro/

Armand Gosu

Lasă un răspuns