Preşedintele francez Emmanuel Macron este nevoit să găsească un înlocuitor pentru funcţia de comisar european din partea Franţei după respingerea de joi din Parlamentul European a propunerii sale pentru acest post de o importanţă strategică în viitoarea Comisie Europeană, potrivit Le Figaro, citat de MEDIAFAX.

Macron doreşte să păstreze portofoliul pe care ar fi trebuit să fie numită reprezentanta Franței în viitoarea Comisie Europeană, iar pentru asta trebuie să o înlocuiască pe Sylvie Goulard, un politician de centru, care a fost respinsă joi cu o largă majoritate de voturi în cea de-a doua audiere din Parlamentul European.

După respingerea candidatului francez la Comisia Europeană pentru prima dată în istoria Uniunii Europene (UE), liderul de la Palatul Elysse este nevoit să se confrunte acum cu două provocări majore. În primul rând, păstrarea unui portofoliu amplu, respectiv piața unică, industrie, digitalizare, apărare, spațiu, audiovizual, cultură, care i-a fost atribuit Franței în cadrul organismului executiv al UE. În al doilea rând, găsirea unui nou candidat în locul centristei Sylvie Goulard.

mai mult la :  reporterglobal.ro

Lasă un răspuns