Piste pentru biciclişti şi străzi pietonale vor fi amenajate la Paris pentru evitarea aglomeraţiei

0
806

La Paris vor fi amenajate noi piste pentru biciclişti şi străzi pietonale pentru a se asigura distanţa socială după ce în Franţa vor înceta din 11 mai restricţiile de circulaţie instituite pentru a opri răspândirea coronavirusului, a anunţat marţi primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu acordat ziarului Le Parisien, citat de agenţia DPA.

Unele străzi ar putea fi de asemenea rezervate pentru amenajarea cafenelelor şi restaurantelor astfel încât să poată fi menţinută o distanţă suficientă între clienţi, după ce acestea vor fi redeschise la o dată ulterioară în cadrul măsurilor de relaxare progresivă a restricţiilor.

”Să lăsăm Parisul să fie invadat de maşini iese din discuţie”, a subliniat Anne Hidalgo, al cărei obiectiv este să facă din capitala Franţei un oraş mai prietenos pentru biciclişti şi pietoni. Astfel, noi piste provizorii pentru biciclişti vor fi amenajate de-a lungul celor trei cele mai aglomerate trasee ale metroului parizian şi 30 de străzi vor fi transformate în artere pietonale, pentru a evita aglomeraţia, mai ales în jurul şcolilor.

Mai mult la agerpres.ro

Lasă un răspuns